Ketdőoldal  -  Dolánszky György  -  informatikai biztonság, vírusvédelem, vitorlázórepülés, repülés, fotózás, vakulágyító, LED lámpa, LED-es lámpa, fejlámpa, segédprogramok, letöltés,  gliding, soaring, photograpy, home made bouncer, soft screen, LUXEON LED lamp, tools, downloads
Kezdőoldal
Via Ferrata
LED lámpák (1-6 Watt)
Biztonságos informatika
Vitorlázó-repülés
Természet
Fotózás, videózás
Tippek, trükkök
Segédprogramok
Játékok
Humor
Web-ajánló
Várható időjárás
English version
 


Segédprogramok - tools

Megj.: A fájlok letöltéséhez, jobb egérgombbal kattints a fájl nevére és válaszd a "Cél mentése másként"-t...


Grafikai programok

autostitch_panorama_foto Autostitch v2 Teljesen automatikusan dolgozó, átfedéssel készült képeket panoráma képpé összeillesztő, profi program. A programot két egyetemista matematikus két év alatt fejlesztette (Matthew Brown, David Lowe University of British Columbia). Program legnagyobb előnye az egyszerűsége és a nagyon precíz, automatikus illesztési algoritmusa. A program telepítés nélkül is működik, csak a zip fájlt kell kicsomagolni.
A legjobb minőség érdekében a következő két dolgot érdemes beállítani: Edit / Option: Output Size / Scale: 100%; Other Options / JPEG Quality: 100%
Letöltés: autostitch 32 és 64 bit (Win32/64, MAC, trial, 8 MB); olvassel_autostitch.txt
Matthew Brown honlapja


IrfanView Portable v4.30 Kategóriájában az egyik legjobb, sok hasznos funkcióval rendelkező, magyar nyelvű képnézegető és konvertáló program, mely CD/DVD lemezre írt képek vetítésére is ideális. Papír képek szkenneléséhez is nagyon hasznos, gyors.
Telepítés nélkül működő program, azaz csak ki kell csomagolni a zip fájlt és máris használható. Nagyon jól paraméterezhető; minden tudnivaló, plugin mellékelve.
Letöltés: IrfanView.zip (Win32, ingyenes, 9 MB), Olvassel_IrfanView.txt
Fejlesztő honlapja: www.irfanview.com


IrfanView felhasználásával, fényképek, kis filmek tárolásához / vetítéshez minta CD. Felvételeket a "kepek" nevű könyvtárba kell másolni és már írható is a CD/DVD. A kész lemez, a számítógép CD/DVD meghajtóba helyezésekor automatikusan elindul a képek, filmek vetítése, akár háttérzenével is!
Telepítés nélkül működők, azaz csak ki kell csomagolni a zip fájlt és máris használható. (Win32, ingyenes)
Letöltés: minta_Fotoalbum_CD1_egyszeru.zip (9 MB)


CompuPic Pro v6.23 Nagyon praktikus képkezelő program.
Program erőssége az eszközeiben rejlik. Pl.: Képek gyors, veszteségmentes forgatása (90°), csoportos átnevezés (nem csak képfájlokat!), jó minőségű csoportos átméretezés és weblap készítés...
Letöltés: cpro32.exe (6,4 MB), futures.txt, CompuPicPro_beallitasa.txt
Gyártó: www.photodex.com


ACDSee Pro ACDSee Pro átfogó megoldást kíván nyújtani a képszerkesztés, nézegetés, katalogizálás, publikálás és archiválás terén. A program több mint 100 ismert képformátumot támogat, köztük számos RAW formátumot is. A továbbfejlesztett metaadat kezeléssel a képek katalogizálása még könnyebb és gyorsabb. A fotók szerkesztési lehetőségei is kibővültek, így olyan fejlett eszközöket is használhatunk, mint az Átlátszóság, vagy Átmenet, illetve a Színcsatorna keverő eszköz, de megtaláljuk a programban a saját fejlesztésű Árnyék és Csúcsfény szabályozó szűrőt is.
(Win32, Intel Pentium 4 / AMD Athlon XP and 1 GB RAM recommended, fizetős: 130 USD)
Gyártó: www.acdsee.com


Videós segéd-programok

VLC Media Player VLC méltán népszerű, mert nagyon sok formátumú filmet, zenét le tud játszani (pl.: MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, XviD, mp3, ogg, mkv, mp4, flv, mov, wmv, DVD, VCD). Szinte az összes ismert Codec-et tartalmazza, azaz mást nem is kell telepíteni.
Fejlszető honlapja, letöltés: www.videolan.org (Win32, Linux, Mac, Unix... ingyenes, 30 MB)

VLC Media Player Portable A VLC Media Player hordozható verziója, akár USB meghajtóról, telepítés nélkül is használhatjuk.
Letöltés: portableapps.com (Win32, ingyenes, telepítést nem igényel, 25 MB)DVD Shrink v3.2 Program segítségével Video DVD-ről készíthetünk biztonsági másolatot. A beépített (paraméterezhető) tömörítés segítségével, a többrétegű lemezen levő kedvenc filmünket is egyrétegű írható DVD lemezre tudjuk másolni. (7,5GB -> 4,3GB)
Letöltés: DVDSrink_3.2.zip (Win32, ingyenes, 1,8 MB)
Forrás: www.dvdshrink.org; és egy részletes útmutató: www.mrbass.org/dvdshrink


Fair Use Wizard v1.0 Eredeti Video DVD-ről lehet - jó minőségű - biztonsági másolatot készíteni, DivX/XviD formátumban.
Letöltés: DVDtoDivX-FairUse_Wizard_1.0.zip (Win32, ingyenes, 4,5 MB)
Forrás: www.fairusewizard.com


DIVX és XVID CODEC - ffdshow DirectShow dekódoló DIVX és XVID filmekhez. Szinte az összes verziót tartalmazza.
Letöltés: <ffdshow-rev1448_20070831_xxl.exe (Win32, Ingyenes, 4 MB), ffdshow.txt
Forrás: sourceforge.net/projects/ffdshow


XviD codec lehetővé teszi filmek nagy mértékű tömörítését jó minőségben (Pl. DVD video-t, CD-re írható méretre tudja tömöríteni.) A VirtualDub használatához mindenképpen érdemes telepíteni.
Fejlesztők honlapja, letöltés: www.xvidmovies.com (Win32, Mac OS, ingyenes, 1 MB)


VirtualDub Videók vágására és tömörítésére használható programocska. Avi, ASF, valamint MEG-1, MPEG-2 filmek szerkesztésére alkalmas program, amivel a betöltött animációkon average (blur), sharpen, convolute, emboss effektusokat alkalmazhatunk. A program alkalmas a filmek újraméretezésére, valamint a hang- és képadatokat külön-külön történő elmentésére. Extra lehetőségek: digitalizálás, fájlok összefűzése és újratömörítése.
Letöltés: virtualdub.sourceforge.net (Win32/Win64, ingyenes, van telepíthető és csak kicsomagolós verziója is, 2 MB)
Fejlesztő honlapja: www.virtualdub.orgAviDemux Ingyenes videószerkesztő. A beépített szűrök segítségével alklamas a filmeken különféle műveletek végrehajtására (szín, méret, korrekció stb.), illetve azok vágására, újraméretezésére, darabolására, CD/CD írásra, hangok beillesztésére, VBR, MP3, OGG, kezelésre, illetve filmrészletek kivágására, befűzésére. Támogatott formátumok: AVI, DivX, MOV, FLV, XviD, MPEG 1/2 és MPEG 4.
Javasolt formátumok, AVI konténerben: XviD és a legjobb tömörítést MP4 / mkv konténerben a H.264 biztosítja.
Letöltés: fixounet.free.fr/avidemux/download.html (Win32, Linux, BSD, Mac OS X, ingyenes, van telepíthető és csak kicsomagolós verziója is, 17 MB)
Fejlesztő honlapja: fixounet.free.fr/avidemux


QuickTime Alternative Az Apple hivatalos lejátszójának kiváltására ideális, nincs benne semmi felesleges. A .mov, .qt, .3gp kiterjesztésű fájlok lejátszásán túl a weblapokban levő QuickTime tartalmakat is le tudja játszani. (Ingyenes, 13 MB)
Letöltés a gyártó oldaláról: www.free-codecs.com/download/QuickTime_Alternative.htm
QT Lite: Az Apple hivatalos lejátszójának icipici alternatívája (Ingyenes, 10 MB)
Letöltés a gyártó oldaláról: www.free-codecs.com/download/QT_Lite.htm


VOBSUB v2.23 Filmfeliratok kezeléséhez nagyon hasznos eszköz. pl.: Filmfeliratok megjelenítése Microsoft Media Player alatt.
Letöltés: vobsub_223.exe (Win32, ingyenes, 1 MB), vobsub_223.txt


AVIcodec v1 Megállapítja a videófájlról, hogy milyen kodekkel készült, telepítve van-e a számítógépre és ha nem, megadja a letöltési webcímet.
Letöltés: AVIcodec_1.2_b113.exe" (Win32, ingyenes, 1 MB) Website: avicodec.free.frAmCap v8 Microsoft Am cap utility, Digitális video kamera és PC közti adatátvitelre és a kapcsolat tesztelésére alkalmas apró program. Telepítés nélkül működik.
Letöltés: AmCap.zip (Win32, ingyenes, 52 KB), AmCap.txt


AUDIO programok

CDEX - MP3 v1.7 Zenei CD-ket rippel WAV, MP3 OGG Vorbis vagy VMA formátumba. Az MP3 tömörítésről a LAME Encodere gondoskodik. A zenei CD-hez tartozó adatokat az Internetről automatikusan le tudja tölteni (CDDB). Sok egyedi beállításra van lehetőségünk. Telepítés nélkül is működik! Egyszerűen a zip fájlt a C:\MP3_CDex könyvtárba kell kicsomagolni. Programot indítása: klikk a CDex.exe-re... (Windows 95/98/NT/2000/XP/2003, ingyenes)
Letöltés: mp3_cdex.zip (2,3 MB), Olvassel_CDEX.htm
Forrás: cdexos.sourceforge.net/


Exact Audio Copy Legprecízebb Zenei CD másoló / grabbelő program. A speciális beolvasási technológiája gondoskodik a hibamentes másolásról, így az Audio CD-k másolásánál leggyakrabban, jitter correction-ből adodó hibák ezzel a programmal elkerülhető. Érdemes a beállításoknál a "secure" módot megnézni...
Fejlesztő, letöltés: http://www.exactaudiocopy.de/en/ (Win32, ingyenes, 3 MB)


Winamp MP3, AAC, WMA, Audio CD lejátszó. Kicsi, gyors, szép...
Letöltés a gyártó oldaláról: www.winamp.com (Win32, ingyenes, 15 MB), Olvassel_Winamp.txt


mp3 DirectCut Kisméretű, ingyenes szoftver mp3 hangfájlok szerkesztéséhez. Vághatunk, újra tömöríthetünk, megváltoztathatjuk a hangerőt, szüneteket kereshetünk az állományokban, vagy effektusokkal színesíthetjük. Alkalmas hangfeltételek rögzítésére és mp3 adatba történő elmentésre.
Letöltés: mp3DirectCut (ingyenes, Win32, 0,3 MB; nem kell telepíteni, csak kicsomagolni), Olvassel_mp3DirectCut.txt
Forrás: mpesch3.de/


RecAll 2.5 Hangrögzítő program (diktafon). Egyszerű és nagyszerű! Nagyon sok mindent be lehet állítani. Takarékosan dolgozik, a beállított hangerő alatt nem rögzít. (Persze hangkártyát és mikrofont igényel. Trial)
Letöltés: recall25.zip (0,6 MB)
Forrás: www.sagebrush.com


Telefonálás az Interneten (VoIP)

Skype segítségével telefonálhatunk az Interneten, hívhatunk vonalas, illetve mobil telefont egyaránt. A rendszer használata PC-PC között ingyenes, akár négyfős konferencia beszélgetés esetén is, és a külföldi vezetékes vagy mobil szám hívása is igen kedvező áron lehetséges, ha a Skype-OUT szolgáltatásra befizetünk 10 Eurót, melyet teljes mértékben lebeszélhetünk. Természetesen számítógépek között a videó telefonálás is lehetséges és közben szöveges üzenetet, de akár fájlokat is átküldhetünk a partnerünknek.
Mobiltelefon egy részére is telepíthető (pl.: Apple iPhone, Nokia 5320 5530 5800 6210 6220 E51 E52 E63 E66 E71 E72 E75 E90 N78 N86 N95 N96 N97, Sony Ericsson Satio Vivaz)
Fejlesztő honlapja, letöltés: www.skype.com (Win32, ingyenes, 20 MB)
Skype-OUT - vezetékes és mobiltelefon hívásának költségei

Hasonló szolgáltatás kínál a www.voipbuster.com és a www.voip.com ahol pl. fix dij befizetése után ingyen hívhatunk sok ország vezetékes és mobil számát.


Szótár programok

jDictionary v1.8 Java-alapú, többplatformos, ingyenes szótárprogram.
Nyelvek: English-Hungarian, English-Hungarian Expression, German-Hungarian, French-Hungarian, English-Spanish, Interlingua-English, Swedish-Interlingua, English-German
Újdonság, hogy minden valószínűség szerint a következő SuSE disztribúcióba hivatalosan is be fog kerülni a jDictionary az összes szótárcsomaggal.
Telepítés:
1. Windows esetén a jdictionary-1_8-win-jre.exe -t kell futtatni.
2. A használni kívánt szótárakhoz tartozó fájlokat be kell másolni
a Plugins könyvtárba. ( Általában a következő könyvtárba: C:\Program Files\jDictionary\Plugins ), de ezeket a program le is tudja tölteni az Internetről...
Letöltés: jdictionary.zip (15 MB, tartalmazza a Java Runtime Environment-t), Olvassel_jdictionary.txt
Forrás: jdictionary.sourceforge.net


MoBiMouse Plus - A fordító egér Angol-magyar, magyar-angol akadémiai nagyszótár, számítástechnikában használatos szavakkal és kifejezésekkel bővítve. Több, mint 240.000 címszó, 500.000 kifejezés!
A MoBiMouse felismeri és lefordítja a számítógép képernyőjén Windows betűkészlettel megjelenített szavakat és kifejezéseket (Windows 95/98/NT/2000/XP/2003, fizetős: 19eFt)
15 napos próbaverzió letöltése: innen tölthető le (47 MB)
Telepítőkészlet letöltése: MobiMouse_4plus.zip (81 MB)
Fejlesztő honlapja: www.morphologic.hu


HTML szerkesztő, fotóalbum készítő, levelező és FTP programok

PSPad Editor v4 Kód-alapú szöveg (html) szerkesztő, mely számtalan programozási nyelvet (VB, C++, SQL, PHP, ASP, Python...) kezel. Weboldalak szerkesztéséhez is hasznos, rengeteg előre definiált kódot, stílust (css) tartalmaz. Magyar nyelvű menüje is van. (Win32, ingyenes)
Letöltés (3,5 MB), Olvassel.txt
Forrás: www.pspad.com/


MAX's HTML Beauty++ 2004 Kód-alapú html szerkesztő program, azaz olyanoknak hasznos akik pl. wordpaddal is szoktak html oldalakat szerkeszteni. Viszonylag kis mérete ellenére megtalálunk benne minden szolgáltatást, amit egy ilyen szerkesztőtől elvárhatunk: táblázat-, űrlap-, lista- és kerettervezőt, kódcsipetek beszúrását. Az illusztrációk kódelemeinek meghatározását egy speciális, GIF-optimalizálásra és WAP-hoz WBMP-konvertálásra is alkalmas képnéző könnyíti meg. A Microsoft Word 97 vagy a Word későbbi verzióinak helyesírás-ellenőrzőjét meghívva kijavíthatjuk a nyelvtani hibákat. A karakterek precíz megjelenítéséhez többféle kódolást ismer. "BEST freeware HTML editor in the world" (Windows 95/98/NT/2000/XP/2003, ingyenes)
Letöltés: bsetup.exe (1,8 MB), olvassel.txt, readme.txt, FAQ.txt

Forrás: www.htmlbeauty.com


ThumbNailer 5.4 Nagyon gyorsan lehet a nagy méretű képekből kicsiket (thumbnails) készíteni és ezeket HTML oldalba helyezni. (JPG, PNG, PCX, TIFF, BMP, GIF, AVI, TGA, WMF) (shareware)
Letöltés: thumb-55.zip (840 KB), file_id.txt


Core FTP LE 2 Egyszerű, praktikus és ingyenes FTP kliens.
A Core FTP LE egy teljes funkciójú FTP-kliens, mely remekül használható két paneles megoldással rendelkezik, valamint a fogd és vidd elvén is működik. Természetesen várakozási sorral, HTTP/FTP proxy, Socks 4/5, SSH, SSL,SSH/SFTP támogatással, böngészővel integrálható, stb.
Letöltés: Core FTP LE (3,5 MB, Win32, ingyenes)
Fejlesztő honlapja: www.coreftp.com
Core FTP telepítése és használata magyarulTömörítőprogramok

WinZip A legelterjedtebb ki és betömörítő program, a jobb egér menüjében is megjelenik. (Win32, trial)
Fejlesztő honlapja, aktuális verzió letöltése: www.winzip.com
(Winzip v8 letöltése (1,2 MB), WinZip80.txt)WinRar Ki és betömörítő program, jelszavas védelme elég biztonságos. Sok tömörített formátumot kezel (ZIP, ACE, CAB, ARJ, LZH, TAR, GZ, BZ2, UUE, JAR, ISO, 7Z és Z). Előnye, hogy kb. 10 százalékkal jobban tud tömöríteni mint a winzip. A jobb egér menüjében is megjelenik.
Fejlesztő honlapja, letöltés:www.rarlab.com (Win32, Shareware, 1 MB)
Javasolt beállítások: winrar.txtArj 2.60 Ki és betömörítő program, jó kiegészítése a WinZip-nek, DOS alatt is működik.
Letöltés: arj.zip (210 KB), Arjintro.txt


Pkzip és Pkunzip Parancssori változat, DOS alatt is működik.
Letöltés: Pkzip.exe (42 KB), pkunzip.exe (29 KB)


Egyéb segéd programok, batch programok

PDF Creator Ingyenes .pdf készítő program. Az elkészült fájlok pl. Adobe Acrobat Reader-rel olvashatók. A pdf dokumentumban a szövegek kijelölhetők és a linkek is működni fognak. A pdf creator nyomtatóként települ, azaz bármilyen windowsos programból lehet használni. A fájl létrehozáskor nagyon sok paraméter állítható...
Letöltés, dokumentáció: sourceforge.net/projects/pdfcreator (Win32, freeware, 18 MB), Olvassel.txt


PDF Split and Merge (PDFSAM) A PDF Split and Merge segítségével egyszerűen lehet szétdarabolni egy pdf állományt, akár egyedülálló oldalakra is, vagy több pdf fájlból egy dokumentumot lehet készíteni.
Fejlesztő honlapja, letöltés: www.pdfsam.org (Win32, MAC OS, ingyenes, 13 MB, működéséhez Java Runtime Environment szükséges)


Adobe Acrobat Reader A .pdf kiterjesztésű fájlok olvasásához. Szép, nagy és mindent tud.
Letöltés a gyártó honlapjáról: www.adobe.com/products/acrobat/ (Win32, ingyenes, ~20 MB)


Java Runtime Environment (SUN JRE) Java-t használó (webes) alkalmazások futtatásához szükséges.
Legfrissebb verzió letöltése a fejlesztő honlapjáról: java.sun.com/javase/downloads/ (Win32, freeware, ~16 MB)Adobe Flash Player programot az alábbi linkről ingyenesen lehet telepíteni, illetve frissíteni új verzióra:
get.adobe.com/flashplayer


Copernic Desktop Search Dokumentum, e-mail, zene és kép kereső program, működése hasonló az Internetes keresőkhöz, de ez a helyi merevlemezeken és hálózati meghajtókon tud keresni.
A legjobb ingyenes keresőnek a Copernic bizonyult, amely szinte mindegyik keresőszóra több eredményt dobott elő vetélytársainál. A Copernic alapos indexeléssel kezdi munkáját, és ezután szinte mindent megtalál, függetlenül attól, hogy a fájl nevében, vagy annak tartalmában, egy e-mailben vagy annak mellékletében van a keresett szó. A Copernic ráadásul nemcsak keres, hanem meg is jeleníti a dokumentumokat, képeket és pdf fájlokat. (Windows 98/ME/NT/2000/XP/2003, ingyenes)
Letöltés (9 MB), olvassel.txt
Forrás: www.copernic.com


Google Earth (Google Föld) Földünk felszínét nézhetjük meg az igen részletes műholdfelvételek alapján. A nagyvárosok egy részén az épületek 3 dimenzióban is megtekinthetőek. Ráadásként repülés szimulátor is van benne és kikalandozhatunk a naprendszerbe is!
Letöltés: earth.google.com (Win32, Linux, Mac, ingyenes, Google Chrome-ra nincs szükség)
On-line térképek, műholdfelvételek: maps.google.com


Microsoft Tweak UI PowerToy A PowerToy segítségével olyan a Windows XP olyan beállításait is finomhangolhatjuk, amiket más úton csak nagyon bonyolultan lehet elvégezni. Ilyen pl. a CD/DVD lemezek, illetve USB meghajtók viselkedése is (autorun).
Letöltés: TweakUiPowertoySetup.exe (Windows XP / 2003 server, freeware, 150 KB), olvassel.txtIExpress 2.0 A program telepítő fájl készítéséhez ideális. (Egy exe fájlt hoz létre) Kb. 100K-s overhead-del dolgozik. Képes abszolút a háttérben is futni. (Windows 95/98/ME/NT/2000/XP)
Letöltés: iexpress.zip (390 KB), olvassel.txt

További információ angolul: How to Convert Batch file to EXE


CD menu 1.5 Saját készítésű CD lemezekhez saját menü készítésére alkalmas. Telepítés nélkül működő program, azaz csak ki kell csomagolni a zip fájlt és máris használható. Sok minden beállítható, minden tudnivaló, minta-fájl mellékelve, egyszerű kis program, a Picview vagy IrfanView programmal jól párosítható.
Letöltés: CDmenu.zip (Windows 95/98/ME/NT/2000/XP, ingyenes, 230KB), CDreadme.txt
Forrás: www.frodl.com


EVEREST PC Info Számítógépről információ gyűjtő program. Home Edition az otthoni PC felhasználóknak freeware hardver diagnosztikai és memóriasebesség mérő szoftver. A nagyon részletes riportot pl. html formátumban is el lehet menteni.
Telepítés nélkül működő program, azaz csak ki kell csomagolni a zip fájlt és máris használható. (Windows 95/98/NT/2000/XP/2003, magyar termék)
Letöltés (régi, ingyenes verziók): Everest 2.20.zip (Win32, 2 MB) és Everest 1.20.zip (Win32, 3,3 MB) domain-be léptetett PC-hez
Forrás, aktuális verzió letöltése: www.lavalys.hu


TrueCrypt Dokumentumok bizalmas kezeléséhez, titkosításához hasznos.
Egy fájlt hoz létre, melynek megnyitásakor jelszót és/vagy jelszófájlt kér, majd a titkosított tárolót egy meghajtó betűjeléhez rendelhetjük (pl. X:). Előnye, hogy akár egy pen-drive-n is titkosíthatjuk dokumentumainkat. A Windows-os verzión túl, Linux-hoz is elérhető.
Fejlesztő honlapja, letöltés: www.truecrypt.org (Win32, Linux, ingyenes, 3 MB)

Mértékegységváltó On-line mértékegység átváltó, pl. Távolság, Nyomás, Sebesség ,Térfogat, Hőmérséklet, Súly, Napkelte-napnyugta számoló... Próbáld ki! Hasznos és érdekes.
mertekegysegvalto.htmPraktikus miniprogramok (batch)

BATCH (*.bat)- a legegyszerűbb és legpraktikusabb programnyelv, wordpad-dal is szerkeszthető.
Gyakran ismétlődő feladatok automatizálására, pl. adatok másolásához, IP cím beállításához hasznos. Készítettem pár praktikus szkriptet:
Minden amit a batch programozásról tudni érdemes az itt megtalálható: www.robvanderwoude.com/batchfiles

Robocopy - Biztonsági másolat készítése (backup) Robocopy segítségével a számítógépünkön tárolt adatokról komplett mentést, tükrözést lehet végezni. Xcopy-hoz hasonló program, de annál sokkal többet tud! Az első beállítások után már csak egy kattintás és már megy is a mentés (időzíthetjük is). Beállítható, hogy csak az új vagy módosított fájlokat másolja vagy mindent. Megadható, hogy a másolás hiba esetén induljon-e újra. stb.
Robocopy letöltése, útmutatóval, mintafájllal: robocopy_backup.zip (Win32, ingyenes, telepítés nélkül működik - zip, 0,1 MB)
Fejlesztő: Microsoft
Ismertető angolul a Wikin-n, és blogspot-n


Biztonsági másolat készítése - xcopy-val (mintafájl): DocuSync_MINTA.txt, a fájl első fele részletesen bemutatja a működését, illetve a batch programozáshoz weblap címeket is tartalmaz.


Command ablak megnyitása (egérkattintással) az aktuális könyvtárban és ipconfig: CMD_ipconfig_all.bat


Hálózati meghajtó gyakori csatlakoztatásához hasznos: net_use_MINTA.txt
és a hálózati meghajtók leválasztása: net_delete.txt


IP cím beállítása egy kattintással. Akkor hasznos, ha gyakran kell címet változtatni: IP_set.txt


Felesleges átmeneti (temporary) fájlok törlése egy kattintással:
MS Windows 10/11 esetén: TEMP_fajlok_torlese_Win10.txt,
MS Windows 10 esetén - a temp könyvtárak: TEMP_fajlok_torlese_Win10_folders.txt,
MS Windows 7 esetén: TEMP_fajlok_torlese_Win7.txt,
MS Windows XP esetén: TEMP_fajlok_torlese_WinXP.txt és
MS VISTA esetén: TEMP_fajlok_torlese_Vista.bat
Megjegyzések: Futtatásához admin jog szükséges. A batch fájlt egy üres alkönyvtárba tegyük, mert egyes gépeken a batch fájl könyvtárában levőket is kitörli. Ha hibaüzenetet látunk, hogy fájlt vagy könyvtártárt nem sikerült törölni, ne törődjünk vele. Csak azt jelenti, hogy az adott fájlt éppen használja valamelyik program.
Havonta érdemes futtatni.Véleményedet, ötleteidet, kérlek írd meg pár sorban. info@dola.huE-mail küldés